Wat is mijn huis waard? – Wat uw makelaar niet wil dat u weet

House Value Valuation is een marktonderzoek naar de onroerendgoedwaarde van uw huis om te bepalen of u het in de huidige economie kunt verkopen of niet.

Het helpt kopers en verkopers om hun eigendom waard te vinden, zodat ze er het beste uit kunnen halen. Met woningtaxatie stelt het de huiseigenaren ook in staat om te weten of ze waardig zijn om een huis te kopen. Door de marktwaarde van uw onroerend goed te kennen, krijgen de kopers een idee van het bedrag dat ze voor een huis kunnen uitgeven. Aan de andere kant stelt het de verkopers ook in staat om het exacte bedrag te kennen dat hij de koper te bieden heeft om het huis te verkopen.

Comparative Market Analysis (CMA) of de traditionele methode wordt als betrouwbaarder beschouwd dan House Value Valuation. Dit komt doordat House Value Valuation conventionele methoden gebruikt die behoorlijk verouderd zijn in vergelijking met de CMA-methode. Huisprijs per vierkante voet (HPS), ook wel bekend als de prijs per vierkante voet, is de meest gebruikelijke manier om de waarde van een woning te bepalen. Het wordt ook veel gebruikt door makelaars en makelaars wanneer ze het onroerend goed te koop aanbieden. Het vergelijkt de prijzen van vergelijkbare eigendommen in een bepaald gebied om de gemiddelde prijs van hetzelfde huis te bepalen.

Bij het gebruik van HPS wordt zowel rekening gehouden met de staat van de woningen als met de algehele ligging van het pand. Sommige mensen vinden dat een huis moet worden getaxeerd op basis van de huidige staat waarin het zich bevindt. Maar HPS geeft begeleiding bij het taxeren van woningen. Het evalueert de waarde van het huis op basis van de historische trends. Aan de hand van historische trends bepalen de taxateurs hoeveel uw huis waard is op basis van hoe andere huizen in hetzelfde gebied tegelijkertijd worden gewaardeerd.

Makelaars gebruiken woningtaxatierapporten om de marktwaarde van de woningen voor hun klanten te bepalen.

‘Thuistaxateurs zijn echter beter gekwalificeerd om deze beslissing te nemen, aangezien ze een uitgebreide opleiding in het veld hebben genoten. Makelaars kunnen taxateurs inhuren, maar meestal doen de taxateurs het inhuur en betalen zij de advertentiekosten. Taxateurs zijn beter toegerust om de waarde van een woning te bepalen, omdat ze weten hoe ze de markt effectief moeten doorzoeken en ze kunnen achterhalen waarvoor vergelijkbare eigendommen recentelijk zijn verkocht.

Een andere factor waar makelaars naar kijken, zijn de vierkante meters van het huis. Een makelaar mag kijken naar het aantal kamers en badkamers in een huis. Als er meer kamers en badkamers in een huis zijn dan een ander vergelijkbaar huis, zal het waarschijnlijk waardevoller zijn. In het taxatierapport wordt ook rekening gehouden met de hoeveelheid ruimte tussen de buiten- en binnenwanden. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de waarde.

Hoewel het de huiseigenaren zijn die bepalen wat mijn huis waard is, is het toch verstandig om een schatting te krijgen voordat je een huis koopt. Aangezien de markt de afgelopen maanden is gedaald, kan het krijgen van een professionele beoordeling u duizenden dollars besparen. Er zijn veel factoren die de waarde van een huis beïnvloeden. Daarom is het raadzaam om advies van een expert in te winnen over wat mijn huis waard is. Een taxatie krijgen zou de eerste stap moeten zijn, maar daarna moet u manieren bedenken om de prijs te verlagen, zoals het verkopen of repareren van bepaalde reparaties of het installeren van extra isolatie.

Vind meer informatie: https://hoekstraenvaneck.nl/