Tips voor het kopen van een huis en het verkopen van een huis via een makelaar

Makelaar

Tips voor het kopen van een huis en het verkopen van een huis via een makelaar

Als u van plan bent uw huis te verkopen, schakel dan de diensten van een makelaar in om u te helpen het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze kunnen u helpen de marktwaarde van uw eigendom te begrijpen, u een idee te geven van hoeveel eigendommen er momenteel op de markt zijn en ervoor te zorgen dat uw verhuizing levensvatbaar is. Een makelaar zal niet aanraden om een bod te accepteren van een koper die een onvolledige keten heeft, tenzij het onroerend goed goed verkoopbaar is, zoals in een goed schoolstroomgebied. Dit is een uitzonderlijke situatie en de makelaar kan de verkoper goede voorwaarden bieden om het onroerend goed in hun boeken te krijgen.

Een enig agentschap is waar één makelaar exclusieve instructies heeft voor de verkoop van uw eigendom. Een enkel agentuurcontract duurt acht tot twaalf weken makelaar nieuw-buinen. De verkoper mag gedurende deze tijd nooit een andere agent instrueren, omdat het overstappen van agent ertoe kan leiden dat ze meer dan één commissie verdienen. Bovendien, als een enkel agentuurcontract wordt beëindigd, kunt u nog steeds aansprakelijk zijn voor de verkoop van uw eigendom als de makelaar die u oorspronkelijk opdracht gaf om uw eigendom te verkopen, uw eigendom niet kon verkopen.

Een andere belangrijke overweging bij het inhuren van een makelaar is het commissietarief. U kunt het beste een makelaar inhuren wiens commissie lager is dan die van u. Een lagere commissie betekent echter niet noodzakelijkerwijs een betere verkoop. Hoewel een makelaar u kan helpen de hoogst mogelijke prijs voor uw huis te krijgen, moet u uw vraagprijs nooit bekendmaken voordat de makelaar het heeft geïnspecteerd. Anders kan uw huis langer op de markt blijven staan en verliest u uiteindelijk geld.

Informatie over dit onderwerp: https://regiomakelaar.eu/