Pasta koken

Pasta saus

Pastasaus is een dikke, dunne saus die is gemaakt van gekookte pasta.

Het is in het Engels het meest bekend onder de term “pastasaus”, maar het is echt een van de meest veelzijdige ingrediënten ter wereld.Je kunt het op vrijwel elk gerecht gebruiken: pasta, kip, vis, groente, stoofpot, soep … de lijst is eindeloos.In Italië wordt Pastasaus voor Italiaanse Pasta meestal helemaal geen Pastasaus genoemd.Het wordt eerder Lambrusco genoemd, een soort bereid vlees en zeevruchten.

Dus, hoe maak je een pastasaus voor pasta?

Begin eerst met pasta.Het wordt niet veel eenvoudiger dan dat.Hoe langer de noedels koken, hoe meer vloeistof je verzamelt.Je kunt natuurlijk ook andere gekookte groenten, rundvlees of kip gebruiken om je Pasta saus voor Pasta nog lekkerder te maken, maar laten we het voorlopig simpel houden.

Breng je ongekookte pasta aan de kook, voeg eventueel wat water toe (en zet een wok klaar) en voeg een beetje olijfolie toe als je de pasta ermee wilt bedekken.Giet vervolgens de pasta af en voeg deze toe aan uw pan, samen met uw kruiden, specerijen en alle smaakmakers die u wilt gebruiken.Roer tot het volledig bedekt is, plaats het dan op middelhoog vuur en dek het goed af.Laat het ongeveer 25 minuten koken – u kunt de kooktijd zo nodig verlengen tot 45 minuten.

Als het klaar is, is het tijd om het te pureren.Doe je pasta met vloeistof in een keukenmachine en pureer hem tot hij romig en glad is.Misschien wilt u een beetje water of melk toevoegen als u een zachtere consistentie wenst.Haal het dan gewoon weer door je keukenmachine om alles door elkaar te mengen.U kunt desgewenst uw saus ook garneren met verse basilicumblaadjes.

Met je bereide saus bij de hand, snijd je er een lange noedel in met een ritssluiting.

Snijd ongeveer 2,5 cm stukjes van elke kant van je noedels om lange strengen te maken.Als u merkt dat uw saus niet goed aan elkaar kleeft, kunt u nog een hete saus toevoegen of deze met meer pasta en saus bedekken tot de pasta volledig met saus bedekt is.Laat je pasta een paar minuten rusten en drogen, en haal er dan een houten lepel doorheen om de lucht eruit te duwen en je saus erin te verzegelen.Leg je pasta op een bord en je voltooide saus er bovenop.

U kunt ervoor kiezen om uw pastasaus te serveren met gegrilde of gebakken groenten.Een beetje mayonaise op de pasta geeft hem een mooie, zachte smaak en helpt de integriteit van je saus te behouden.Je kunt je pastasaus ook rechtstreeks in je eigen oven bakken op 400 graden gedurende ongeveer vijf minuten om hem zacht genoeg te maken om over de gebakken groenten te smeren.Zoals je kunt zien, is het maken en eten van pastasaus niet zo vergezocht en kan het een geweldige manier zijn om een aantal levendige smaken in je dieet op te nemen.