Glutenvrije vleesworsten

Naarmate meer mensen gezondheidsbewust worden, willen ze gezonder eten en beter leven.

Hiervoor wenden ze zich tot glutenvrije vleesalternatieven. Mensen met coeliakie of mensen met een glutenallergie willen niet het hoofdbestanddeel van hun dieet opgeven: vlees! Met de opkomst van de glutenvrije beweging is het voor mensen mogelijk geworden om vleesalternatieven te eten.

 

Naast de gezondheidsvoordelen zijn er nog een paar andere redenen om quorn eens te proberen. Het is een beetje anders dan je gewone vlees. Om te beginnen gebruikt quorn soja, een plantaardig eiwit. Voor een ander smaakt het een beetje anders.

 

Quorn is gemaakt van tarwe, noten, rijst, knoflook, komijn, pompoenpitten en andere ingrediënten. Er zijn twee manieren waarop de smaken aan uw eten kunnen worden toegevoegd. De eerste manier is door sauzen te gebruiken, zoals mijn favoriete koriander-erwtenproteïne-hamburgersaus, of een vleesalternatief van de Tesco-chef genaamd “Thai Chicken Burgers”. Deze sauzen zijn verkrijgbaar in flesvorm of u kunt ze thuis maken. Om de saus te maken, neem je gewoon een theelepel gedroogde koriander, een theelepel tomatenpuree, een kwart theelepel kaneel en een kwart theelepel gember.

 

De tweede manier waarop je van Quorn kunt genieten, is door hem te bakken in een koekenpan of in een pan met een beetje olie. De resulterende “kip” die het resultaat is, smaakt naar traditionele kip maar is veel gezonder. Ik ben dol op kippenborsten, dus ik experimenteerde met het frituren in Quorn. Ik ontdekte dat de smakelijke kruiden en groenten een extra kick aan de borsten gaven, wat leuk was, maar ze behielden nog steeds een beetje de originele smaak van kip. Over het algemeen was de saus niet te pikant en was hij gemakkelijk te maken.

 

Een andere van mijn favoriete maaltijden was een recept voor geroosterde groenten. Deze werd gemaakt van geroosterde zoete aardappelen in een koekenpan met wat olie en knoflook, waardoor het een bijna Cajun-smaak kreeg (dankzij mijn onderdompelingstechnieken). Het gerecht werd geserveerd met een smakelijke groentendip van kikkererwten en appelazijn.

Het was heerlijk, en een perfecte manier om de dag te beginnen!

 

Mijn laatste maaltijd van de dag was een heerlijke spread met wat hartige groenten zoals selderij, wortelen, aardappelen en rode uien met een romige champignonsaus. Ik heb het gemaakt met wat tesco-keukenworst, en opnieuw gaven de smaken een extra kick aan het gerecht. De worsten werden vooraf gemalen en gemengd met wat melk, witte wijn of bier, afhankelijk van uw voorkeur. Het was erg vullend en goed uitgebalanceerd. Ik zou deze schijf zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een lekkere, gezonde maaltijd om te eten – hij heeft een subtiele maar smakelijke smaak die je niet krijgt van ander glutenvrij vlees!

Vind meer info: cooltomeatyou.nl