Gezonde vleesvervangers

Gezonde vleesvervangers

Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae, een groep bloeiende planten. De zaden worden ook wel genoemd. Linzen worden vaak gekweekt voor menselijke consumptie en voor veevoer, kuilvoer en als groenbemester om de bodem te verbeteren. Ze zijn ook bekend als lupines en zijn populair voor het maken van compost voor tuinen. Hier zijn enkele toepassingen voor peulvruchten. Je kunt ze gebruiken voor:

peulvruchten

Deze groenten met een lage GI bevatten veel vezels, eiwitten en koolhydraten en bevatten veel B-vitamines, koper, magnesium, mangaan en zink. Ze zijn vrijwel cholesterol- en verzadigd vetvrij. Een half kopje gekookte peulvruchten bevat 115 calorie├źn, ongeveer acht gram eiwit en ongeveer zeven gram vezels. Linzen hebben ook een lage glycemische index, wat betekent dat ze niet te veel suiker of zout bevatten.

Een veganistisch dieet betekent niet dat je moet stoppen met eten op basis van vlees. Hoewel vlees een geweldige bron van eiwitten kan zijn, zijn plantaardig voedsel heerlijke vervangers. Bonen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om rundvlees, kip, varkensvlees, spek en meer te vervangen. Als u op zoek bent naar een vleesvrije maaltijd, kunt u overwegen bonen als vervanging toe te voegen. Ze zullen je favoriete smaken en texturen vervangen. Als je je zorgen maakt over het opgeven van vlees, kun je de peulvruchten altijd eten als onderdeel van je dieet.

Van de plantaardige eiwitbronnen zijn peulvruchten een van de meest populaire en veelzijdige. Er zijn veel soorten linzen, waaronder zwarte puy, groen en rood. Een ander type peulvrucht zijn erwten, die kunnen worden gepeld of in hun geheel worden gegeten. Er zijn talloze andere soorten bonen en linzen, en u kunt uw favoriet kiezen. En ook als u geen linzen wilt eten, kunt u toch genieten van hun heerlijke smaak.

Klik hier om meer te lezen: https://www.valledelsole.nl/