shea butter

Wat is Shea Butter? Shea is een exotisch vet dat wordt gewonnen uit de sheaboom van het Afrikaanse continent. Als het rauw is, is het wit van kleur en wordt het gewoonlijk behandeld met plantaardige olie of borax. Bij cosmetisch gebruik is het meestal eetbaar en wordt het nu veel gebruikt bij de bereiding van voedsel, vooral in sommige Afrikaanse landen als zalf, vochtinbrengende crème of crème. Tegenwoordig heeft het veel wetenschappelijke tests ondergaan om zijn doeltreffendheid en veiligheid te bewijzen.

Wat zijn de hydraterende effecten van Shea Butter? Het kan zowel effectief zijn als vochtinbrengende crème als als lippenbalsem. De consistentie lijkt sterk op die van gewone boter. De medicinale waarde is nog niet duidelijk bekend. Aangenomen wordt dat de hydraterende eigenschappen te wijten zijn aan de vetzuren die essentieel zijn voor de gezondheid en het herstel van de huid.

Er zijn verschillende soorten vochtinbrengende zepen en lotions. Ze zijn meestal samengesteld uit lanoline, petrolatum of minerale olie. De meeste bevatten de basisingrediënten zoals was, paraffinewas, minerale oliën, geurstoffen en etherische oliën. Hoewel sheaboter de vetzuren bevat die hydrateren, smelt het niet gemakkelijk weg. Het kan de huid echter verzachten en gladder maken, waardoor deze soepeler wordt.

Om het te laten smelten, moet u de zeepbasis verzachten voordat u deze aan het water toevoegt. De zeepbasis kan worden bereid door plantaardige olie, gezuiverd water en natriumhydroxide te mengen. Daarna moet je het een paar minuten opwarmen om het zacht en vloeibaar te maken. Daarna kunt u het in een bakje gieten en noten en andere etherische oliën toevoegen. De zeep is ongeveer twintig minuten houdbaar voordat hij grondig moet worden afgespoeld en in een droge container moet worden bewaard.

Sheaboter wordt al eeuwen door vrouwen gebruikt voor vochtinbrengende doeleinden. Sommigen geloven zelfs dat ze genezende eigenschappen heeft. In feite werd het gebruik ervan gedocumenteerd in oude beschavingen zoals het Egyptische rijk en de Chinezen. Dit heeft plaatsgemaakt voor het moderne gebruik van wat tegenwoordig bekend staat als sheaboter voor vochtinbrengende doeleinden. Als je wilt weten hoe je sheaboterlotion kunt maken, kun je ook leren hoe je sheahaarproducten maakt en shea-lichaamsproducten maakt die ook hydraterende eigenschappen hebben.

Wat is sheaboter? Het kan voor sommige mensen een verrassing zijn, maar het is eigenlijk veilig voor de meeste huidaandoeningen. Het werkt het beste op een droge, gebarsten huid die niet is behandeld met andere vochtinbrengende crèmes. Het wordt al decennia lang door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Je kunt het gemakkelijk vinden in winkels die schoonheidsproducten, zeep, shampoos, conditioners enzovoort verkopen.

Klik hier voor meer informatie https://vrijnatuurlijk.nl/brand/helemaal-shea/